Semena ke klíčení jako jeden ze základních prvků zdravé výživy

Živá strava, označovaná jako „raw“ je požehnáním pro lidský organismus. Kromě výživových elementů je totiž plná života. V mnoha odborných i laických článcích se můžete dočíst, že každá rostlina vyzařuje mocnou auru, a že jestliže ji využijeme jako potravu, prochází naším trávicím traktem jako živoucí organismus. Rostliny nemají nervovou soustavu a nelze je tedy přímo usmrtit tak, jako např. zvířata, jejich duchovní složka v nich setrvává dlouhou dobu a může nás tímto způsobem významně obohatit právě energií, stejně tak je naše energie přínosem i pro rostlinu. Zvláště citliví jedinci dokážou zaznamenat významný rozdíl mezi živou a neživou stravou, je zkrátka něco jiného pozřít celé jablko, anebo jablečný džus dodávaný na trh ve formě koncentrované šťávy v plastovém obalu, plný konzervantů a stabilizátorů.semena na klíčení.jpg

Živé enzymy podporují trávicí proces

Kromě energetické složky obsahuje raw strava také enzymy potřebné pro trávení a další biochemické procesy. To je také důvodem, proč lidé konzumují čerstvou zeleninu a ovoce a proč také nechávají naklíčit různá semínka obilovin, luštěnin, olejnin a zeleniny.
V každém semínku je ukrytý život, to vás jistě napadne v okamžiku, kdy vložíte např. kuličku hrachu do květináče a za pár týdnů vám z ní vzejde živá rostlinka. Semínka jsou totiž ve své podstatě jako ovocné či zeleninové plody, jde také o raw stravu, která je však lépe stravitelná ve chvíli, kdy v ní započne klíčící proces.
Nechat podrobit klíčícímu procesu lze v podstatě cokoli, jakékoli semeno, které nebylo vystaveno vysoké tepelné zátěži nebo nešetrnému mechanickému či chemickému zacházení. klíčící semena.jpgSemena ke klíčení Naklíčeno zakoupíte ve speciálních prodejnách zdravé výživy nebo ve specializovaných e-shopech. Mohou to být luštěniny – celý nepůlený hrách nebo čočka, drobné odrůdy fazolí mungo a adzuki, všechny druhy obilovin od ječmene přes oves až k pšenici a žitu, olejnatá semínka jako je slunečnice, sezam nebo hořčice a také zeleninová semínka brokolice, ředkviček a mnoha dalších.