Poznejte Portugalsko s velkým „P“


Portugalsko je evropský stát, který se nachází na samém jihozápadním cípu světadílu. Omývají ho vlny Atlantského oceánu, ale jinak se v mnohém podobá naší republice, takže se zde budete cítit skoro jako doma. Mají zde celkem lacino, ceny jsou v eurech, služby i zvyky jsou také evropské a tedy podobné těm našim.

§  Portugalsko je čím dál více objevováno turisty z celého světa. Chtějí zde poznat historii této země, která byla od pradávna ovlivňována prolínáním odlišných civilizací. Tato malá země na konci Evropy nabízí tolik, co opravdu stojí za to objevit. Příznivé klimatické podmínky celoročně lákají k turistice po nedotčené přírodě i dynamickém pobřeží Atlantiku, k návštěvě památek a unikátních a starobylých staveb ozdobenými malebnými detaily, maurskými oblouky i sloupy s mohutnými spirálami.

Průzračně čisté moře přímo vybízí ke koupání ve vlnách Atlantského oceánu, i když voda bývá spíše studenější. Proto se raději můžete na pestrých člunech vydat objevovat pobřeží, které lemují skalní dómy a jeskyně, které mají řadu bizarních uchvacujících tvarů. Některé z nich jsou při pohledu z pevniny skryté pod příkrými srázy a jsou tak přístupné pouze z vod oceánu.

§  Portugalská kuchyně je opravdu skvělá a nabízí lahůdky ze znamenitých místních produktů a plodů moře, které se tu tradičně zapíjejí portským vínem.

Portugalci mají svá tajemná zákoutí, kam se málokterému turistovi povede proniknout. Jejich nostalgický smutek a snění je nám turistům neodhaleným tajemstvím. Zachovávají si svou kulturu i hrdost země, přesto jsou domorodci k cizincům nesmírně laskaví, vlídní a tolerantní. Neradi se loučí, a tak, pokud si někoho pustí blíže k srdci, znamená to pro ně navždy. Zahrnují vás pak dary, připraví skvělé jídlo a nabídnou ty nejlepší nápoje.

§  Překrásné krajiny, historické památky, ale také velmi nízké ceny za jídlo i ubytování zlákají nejednoho návštěvníka. Tato země je proto báječným místem pro odpočinkovou i aktivní dovolenou.
Portugalsko je magická země plná překvapení, proto se sem turisté rádi znovu vracejí.