Služby pro psy

Mnoho majitelů psů má ke svým mazlíčkům velmi blízký vztah. Psa přijmou za člena rodiny a utrácejí za ně nemalé peníze. Vedle nezbytné veterinární péče existuje mnoho služeb, které jsou majitelům čtyřnohých miláčků nabízeny. Vybírat si tak mohou mezi takovýmito službami:
SALÓNY PRO PSY
Nabízející úpravu srsti a drápků psů různých plemen – stříhání, úprava psů. Speciální salóny nabízejí i barvení srsti, speciální koupele apod. Ceny se liší podle plemene a vykonávané služby, pohybují se v řádu stovek korun.
 štěně plemene mops
VENČENÍ PSŮ
Agentury či soukromé osoby nabízejí zaneprázdněným majitelům psa venčení jejich miláčka. Tento typ služby se zaměřuje také na hlídání psa, návštěvu výcviku se psem apod.
 
FOCENÍ PSŮ
Existují ateliéry přizpůsobené zvířecím miláčkům, fotografové nabízejí také focení psů a v exteriérech. Spousta pejskařů si nechá vyhotovit rodinné fotografie, na kterých je společně se psem. Cenově se tato služba poskytuje od cca 1000 Kč.
 
REHABILITACE PRO PSY
Služba zabývající se preventivní rehabilitací, masážemi nebo např. vodoléčbou. Majitelé ji využívají také pro psy po úrazech, nemocech pohybového aparátu apod.
 
PSÍ HOTELY
Nabízejí hlídání a celodenní péči o psa v případě, kdy se majitel nemůže sám postarat. Využívána je především z důvodu dovolené.
 
PSÍ PSYCHOLOG
Péče o psy nezahrnuje pouze péči o tělo a zevnějšek, ale také péči o psí duši. Je orientována na psy, které mají nějakou poruchu chování, jsou vystrašení, bázliví nebo agresivní.
 
PŘEPRAVA PSŮ
Služba nabízející tuzemskou i mezinárodní přepravu psů.
 buldoček při skoku
PSÍ PEKÁRNY
Pekárny připravující psí pamlsky, podle psích receptů.
 
RESTAURACE
Některé běžné restaurace povolují vstup majitele se psem – dříve nemožné.
 
WELLNESS PRO PSY
Nabízející masáže, zábaly, akupresuru, relaxaci, vířivku apod.
 
PSÍ ŠKOLKA
Aby byl pes společenský a socializovaný, lze využít služby psí školky, kde se seznámí s jinými psy a naučí se s nimi vycházet. Tuto službu majitelé využívají jako prevenci agresivity a ustrašenosti svých miláčků.