Pojeďme na výstavu s platným řidičákem


Výstava modelů
Pokud by vás lákalo navštívit výstavu modelů autíček, máte k tomu jedinečnou příležitost. V Prešticích nedaleko Plzně právě takováto výstava probíhá. Najdete zde autíčka všech velikostí i tvarů. Některá jsou koupená, jiná vlastnoručně vyráběná majitelem této kolekce. Autíčka Jiří Beneš sbírá od dětství, některá dělal z modelíny, jiná z balzového dřeva. Dnes jeho sbírka obsahuje více než 1600 kousků.

Zkontrolujte si řidičské průkazy
Letošní rok by se mohl nazvat rokem propadlých řidičáků. Až na 60 000 řidičských průkazů bude letos potřeba vyměnit jejich vlastníkům, protože jim skončí doba jeho platnosti. Zkontrolujte si proto i vy své řidičské průkazy. Pokud jste již překročili datum jejich oprávnění, hrozí vám pokuta až 2500 korun.

Chytrý klíč nebo otisk prstu
Už jste slyšeli o chytrém klíči? Je to novinka, která nadchne nejednoho řidiče. Klíč má totiž funkci personalizace, díky které se do něj dají nahrát a uložit až tři různá nastavení pro tři různé řidiče. Určíte si tak, kdo může automobil řídit. Pak už stačí klíč zasunout do startování nebo zapnout startovací tlačítko, a automobil už vám sám nastaví zrcátka, sedadla, volant, klimatizaci, teplotu, hlasitost rádia, navigační systém, profil osvětlení interiéru, tempomat a jízdní režim podle vašich preferencí. Některé automobilky již vymyslely podobný systém, který funguje na otisk prstu. Zde je výhodou to, že nemůžete klíč zapomenout nebo ztratit. Jedinou nevýhodou asi bude to, že když se neubráníte zlodějům, budete chodit bez prstů…

Škola smyku
Pokud jste řidič začátečník, jistě se za volantem pořád necítíte jako doma. Nic si z toho nedělejte, smíšené pocity má každý, kdo se řídit teprve učí. Pokud byste se chtěli v řízení zdokonalit, přihlaste se do školy smyku. Zde vás naučí řídit bezpečně, dobře a hospodárně. Navíc se naučíte skvěle zvládat krizové situace.