Ledový salát, tak slaďoučký a krásně křupavý


Ledový salát je jedním z nejoblíbenějších salátů vůbec. Kromě toho, že je chuťově lahodný a velice lehce stravitelný, nemá skoro žádné energetické hodnoty.
Najdeme v něm však vysoké procento
·         nejrůznějších minerálních látek
·         sodík, draslík a železo
·          vlákniny  
·          vitaminů B, C a E
Tento křupavý, světle zelený salát také navíc
·         zmírňuje stres,
·         zklidňuje nervy
·          pomáhá při usnutí

Ledový salát je ideální pojídat čerstvý, pro jeho lahodnou chuť. Není ani potřeba přidávat jakékoliv jiné přísady, můžeme jej konzumovat klidně samotný. Pro svoji vysokou hodnotu obsažené vlákniny sám o sobě dobře nasytí.  Z ledového salátu můžeme také získat čerstvou šťávu, která má velice povzbudivý účinek a může nahradit i šálek naší ranní kávy.

Vyzkoušejte ledový salát se sušenými rajčaty

Na tento lahodný recept budeme potřebovat:
·         1/2 hlávky ledového salátu
·         200 g čínského zelí
·         200 g sýru Mozzarella
·         200 g sušených rajčátek v oleji
·         trochu čerstvé bazalka
·         trochu bylinkové soli

Ledový salát a čínské zelí společně natrháme, nebo nakrájíme na malé kousky. Rajčátka a mozzarellu nakrájíme nadrobno. Potom vše společně důkladně promícháme. Nyní přidáme nadrobno posekanou bazalku a nakonec přidáme trochu bylinkové soli podle chuti. Znovu důkladně promícháme.

Tento velice chutný salát můžeme servírovat jako lehkou večeři, či jako předkrm v horkých letních dnech.  Místo sušených rajčátek můžeme přidávat do salátu také okurku s tuňákem, uzený osmažený špek a česnek, hlívu ústřičnou a parmezán.

Výborný je také ledový salát smíchaný s kousky vychladlého vařeného kuřete společně s bílým jogurtem. Přidáváme též nakrájené zelené olivy, čerstvou mladou cibulku, posekaný česnek, červenou kapii nebo sterilovanou kukuřici. Vmícháme-li do salátu vařené čínské nudle a vše společně osmažíme, získáme pokrm o něco vydatnější.