Bezpečné schodiště se neobejde bez zábradlí

Ten, kdo má doma schodiště, musí tam mít přirozeně také zábradlí. Tyto dvě věci k sobě neodmyslitelně patří. Abychom mohli po schodech bezpečně stoupat vzhůru anebo klesat dolů, potřebujeme bariéru, která zabrání případnému pádu a poskytne nám potřebnou oporu a pohodlí. A i když se dá čas od času v některých interiérech narazit na schodiště bez bariéry, rozhodně se jedná o velice rizikovou záležitost, o to více, pokud se v daném místě pohybují i děti anebo starší lidé.
Navíc je z čeho vybírat, takže pokud někomu klasické zábradlí opticky vadí, protože mu záleží na tom, aby byl prostor bytu volný, vzdušný a minimalisticky zařízený, pak si může zvolit skleněnou variantu, která je prakticky neviditelná.
Ovšem co do oblíbenosti, https://citaty.net/klicova-slova/oblibeni/ jsou v současných interiérech nejvíce využívaná nerezová zábradlí. Je to dáno kombinací několika faktorů.venkovní schodiště – kovové zábradlí.jpg

Zábradlí z nerezu má mnoho předností

Za prvé, pokud jde o cenu, která přirozeně celou řadu lidí zajímá na prvním místě, jedná se o velice dostupnou záležitost. Navíc na zhotovení nebudete muset čekat nijak dlouho, maximálně několik týdnů.
Za druhé, jedná se o dobře dostupný a velice praktický materiál. Ocel je možné koupit za výhodnou cenu v několika různých provedeních, ať už bude leštěná, broušená nebo kartáčovaná. Její profil může být kulatý i hranatý. S takovým materiálem se dobře pracuje a jeho údržba je také poměrně snadná, což majitelé bytů jistě oceňují. Stačí ji otřít vlhkým hadrem, a případně ošetřit speciálním sprejem proti otiskům. Nehrozí její poškození ani opotřebování, takže vám vydrží na celý život.moderní architektura, schody, ocel.jpg
Pakliže máte pocit, že se jedná o moderní materiál, který v interiéru působí studeně, takže se do klasicky zařízeného bytu nehodí, tak se mýlíte. Nerezovou ocel je možné snadno kombinovat s jinými materiály, jako je sklo anebo dřevo, ať už v podobě výplní, madel anebo sloupků. Jistě si z dostupných kombinací tu pravou zvolíte i vy.