Nebezpečná dovolená

Máte pocit, že Turecko nebo Egypt už nejsou bezpečné destinace? Je pravda, že v současné době se lidé začínají obávat cestování a některé destinace nejsou tak bezpečné jako dříve. Dovolíme si Vám představit destinace, které jsou opravdu krajně nebezpečné a kde byste rozhodně neměli vyrážet na dovolenou.
 ženy v bangladéši

  1. Demokratická republika Kongo – tato rozhodně ne demokratická země je zmítána už desetiletí hroznými občanskými válkami a rozhodně není vhodná pro žádné turisty.
  2. Thajsko – jedna z nejoblíbenějších zemí často navštěvovanou turisty má své velmi nebezpečné lokality, kde je mimořádně nadprůměrná násilná trestná činnost.
  3. Jamajka – tato země je podobně jako Thajsko oblíbeným cílem turistů, ale i zde se nachází místa, které není vhodné vyhledávat.
  4. Jihoafrická republika – tato země mohla být mimořádně přitažlivá pro turisty, protože se zde nachází skvostná příroda a je zde mírné příjemné podnebí, ale také největší zločinnost na světě, kde si účty vyřizují různé zločinecké gangy.
  5. Guatemala – země narkomafií by rozhodně neměla stát ve hledáčku turistů.
  6. Čadská republika – sídlo teroristické skupiny.
  7. Bangladéš – zemi, kterou sužuje kriminalita a extrémní výkyvy počasí.
  8. Mali – patří mezi další země, kde je silná teroristická základna
  9. Libanon – i zde hrozí rizika bombových útoků
  10. Filipíny – filipínský prezident vyhlásil válku narkomafii, ozbrojené složky zde střílí překupníky drog, ale často se obětí stanou i turisté.

rýžové terasy 
Samozřejmě nebezpečných zemí najdeme mnohem více. Irák, Palestina, Afghánistán, Jemen, to vše jsou země, kde by rozhodně turista nevyrazil.
Když se posuzuje bezpečnost, je třeba také brát v potaz zdravotní nebezpečí. Někde hrozí obrovské riziko nákazy nebezpečných nemocí. Toto se týká především Afrických zemí.
Také je třeba zmínit další riziko a tím je nekvalitní infrastruktura. V tomto ohledu najdeme až desítky rizikových zemí.